LIPS på LYN
Sep
7
4:00 PM16:00

LIPS på LYN

Entré: 40 kroner

www.lips.dk


René Jean Jensen, f. 1971, digter, kritiker og oversætter, uddannet fra Forfatterskolen 1999. Han debuterede med Opvågningsbog i 2001. I 2010 udgav han både prosasamlingen Om april, i maj og digtsamlingen Jeg har planlagt at dagdrømme, som han modtog Michael Strunge-prisen for.

Han har oversat flere værker af bl.a. Thomas Bernhard, Ernst Jünger og Robert Walser og er endvidere redaktør ved Forlaget Basilisk.

Han er 20. august aktuel med digtsamlingen I nat bar jeg Caligula.

Kristian Bang Foss, f. 1977, debuterede i 2004 med romanen Fiskens vindue. I 2008 fulgte romanen Stormen i 99 og i 2012 Døden kører Audi, der blev hans internationale gennembrud. Romanen er solgt til udgivelse i pt 17 lande. Forfatteren har modtaget flere priser - bl.a. EU's litteraturpris og Det danske Akademis Beatrice-pris.

I september 2019 er Kristian Bang Foss aktuel med romanen Frank vender hjem – en sjov og kulsort fortælling om at føle sig uden for i det gode selskab.

Duncan Wiese debuterer med digtsamlingen TITYRUS. Han genoptager den klassiske genre pastoralen, inspireret af Vergil (70-19 f. Kr.), og fortolker den på ny. Her findes dagpengekontorer, gedeflokke og ADHD-diagnoser side om side.

Tityrus er en ung hyrde i det 21. århundredes København. Han lever mellem sine hyrdedrømme og storbyens virkelighed. Da kærlighedsforholdet til Lægen går i stykker, opløses virkeligheden omkring ham.

View Event →
LIPS & DEBUTANTERNE, VOLUME 3
Apr
6
6:00 PM18:00

LIPS & DEBUTANTERNE, VOLUME 3

LIPS&DEBUTANTERNE, VOLUME 3

D. 6.4.2019. KL. 16 -18
LYNFABRIKKEN
Entré: 40 kroner.

ASKE SEVERIN JUUL CHRISTIANSEN
AFTENSTJERNE er en bog om olie. I 12 dele, opdelt efter årets gang, møder vi en serie af mennesker, maskiner og steder, på hele kloden og endda ud over den, alle forbundet af olien. I en billedrig og lyrisk prosa, båret af intense stedsbeskrivelser og radikale formelle brud, følger vi sømænd, dataloger, radioteknikere, dronepiloter, borebisser og bygningsarbejdere; et sprængt kor af stemmer der kan tale fra bl.a. Salvador og Manaus, Doha og Ramfjordsmoen, Antarktis og rumstationen ISS. Vi møder arbejdskolleger som Dixon, Bjarke, Sabbir, Ine, Trygve og Guang - og vi møder Yemoja, supercomputer og guddom. AFTENSTJERNE er kompendium, mytekreds og kartografi; en intens poetisk undersøgelse af olieindustriens sidste dage.

JENS KÆMPE
Jens har gået på Skrivekunstskolen og på Forfatterskolen. Han debuterer med digtsamlingen KUNSTENS REGLER på Det københavnske forlag Cris & Guldmann d. 28. marts 2019. Senest har han haft en suite af digte i tidsskriftet International Icetimes, det var formet som en hel sektion i tidsskriftet under titlen: KÆMPETILLÆGGET.

Theresa Salomonsen
Theresa modtog Klaus Rifbjergs Debutantpris for sin debutbog KAST HIMLEN I HAVET. Hun er uddannet fra Forfatterskolen og studerer nu filosofi på Københavns Universitet. Hendes bog er oversat til svensk.

Læs interview her: https://danskforfatterforening.dk/forfatteren/portfolio-theresa-salomonsen/

View Event →
LIPS & DEBUTANTERNE!
Mar
23
4:00 PM16:00

LIPS & DEBUTANTERNE!

LIPS & DEBUTANTERNE!

Lørdag d. 23.3.2019
Kl. 16-18
Entré: 40 kroner (kontant eller mobile pay)


Andreas Eckhardt-Læssøe
Det skal nok gå er en bog om tilbedelse og distribueret intelligens, om indsamling og organisering og om at være flere. Om natur og sorg og tro. I bogens første del undersøges intelligensens grænser i en oversættelse af dokumentarfilmen The Secret Life of Plants til poesi.

Der opstår omkvæd ud af mulige øvelser i bogens anden del. Det er en rituel skrift, men den aflyser ritualets kausalitet, hvilket gør ritualet til en åbning mod omverdenen og mod et hinanden, et kollektiv der vokser frem.

I den sidste del udvider stemmen sig og taler fra mange positioner, med mange temperamenter, indefra og rundt om et omformeligt fællesskab, men først efter at være defineret i et jeg, der oplever et tab, en sorg, og tænker over denne sorg som et hul, en åbning. De nye fællesskaber prøver at skabe forbindelser mellem kroppe, omgivelser, følelser og landskaber.

Andreas Eckhardt-Læssøe (f. 1989) er oversætter og kritiker og cand.mag i litteraturvidenskab. I regi af OVO press har han tidligere oversat Kosmisk pessimisme af filosoffen Eugene Thacker. Det skal nok gå er hans debut som digter.


Joakim Vilandt
Uddannet på Forfatterskolen 2014-2016, Han studerer nu på musikvidenskab på Københavns Universitet. Han debuterede i august 2017 med CASSANDRA, en samling af fem korte bøger skrevet i et anakronistisk særsprog. For debuten vandt han Bodil og Jørgen Munch-Christensens Kulturlegat 2018.

Joakim er udkommet flere gange i Hvedekorn, og han står også i bl.a. Texas Longhorn, Reception og i mosaIKK. I mosaIKK både et digt og en artikel om post-rock og ambiente musikteknikker. Er også udkommet med en artikel om "de-ekspressivisering i rock" i musikvidenskabs Omlyd 4. Han har desuden bidraget til antologierne Her er DK og Epoché (Læsø Litteraturfestivals antologi). Hans digte blev udstillet til kunstudstillingen Poetry Will Be Made By All i 2014 Zürich, hæftet kan læses online her.


Emma Bess
Bachelor i filosofi og litteraturhistorie, Aarhus Universitet. Uddannet fra Forfatterskolen i 2015.

Debut med novellesamlingen ”Mødre, døtre, søstre”, Rosinante, 2018. For debuten vandt hun Bodil og Jørgen Munch-Christensens Kulturlegat 2018.

Hovedpersonerne i Emma Bess’ novellesamling ”Mødre, døtre, søstre” fra 2018 er alle piger og unge kvinder i forskellige faser af livet. Glimt af samhørighed og intimitet i de tætte relationer men også ensomhed og længsel efter hinanden præger tematisk debutbogen, som i sin form kombinerer genkendelig hverdagsrealisme med indre monologer, sansebeskrivelser og poetisk billedsprog.


View Event →
Tegneklubben #7
Feb
4
5:00 PM17:00

Tegneklubben #7

Tegneklubben is a meeting point for creative people and people interested in drawing, who wants to meet like-minded and get inspired. The location changes from event to event, but the concept is the same; come and draw!

View Event →
MORFORTÆLLINGER: Maja Lucas, Line Jensen & Signe Parkins
Nov
21
7:00 PM19:00

MORFORTÆLLINGER: Maja Lucas, Line Jensen & Signe Parkins

Center for Fiktionalitetsstudier (AU) inviterer dig (og din mor!) til en vidunderlig aften i fiktionens og moderskabtes tegn. Vi skal snakke om, hvordan tabuer kan udfoldes gennem fiktion og stadig få virkelige konsekvenser. De tre oplægsholdere: Maja Lucas, Line Jensen og Signe Parkins har alle skrevet/tegnet fortællinger om livet som mor og ladet de uskønne, egoistiske eller sygelige tanker få taletid. Hvad enten bøgerne skal læses biografisk eller ej, bliver det uundgåeligt personligt for læseren, der får mulighed for at genkende sig selv som barn, forælder eller ægtefælle. Og det kan både give anledning til ondt i maven eller dyb lettelse.

Moderskabet har fået en ny fortælling både inden- og udenfor litteraturen. Hør forfatternes egne tanker om vigtigheden af deres morfortællinger, og hvilke tanker de gør sig om blandingen af det personlige og det fiktionaliserede i deres arbejde.

Program:
19.00 - 19.20: Introduktion - Michelle Sondrup fra Fiktionalitetsstudier
19.25 - 19.55: Line Jensen: Hver dag starter det forfra (2017)
20.00 - 20.30: Maja Lucas: Mor. En historie om blodet (2016)
20.35 - 21.05: Signe Parkins: NOGET SORT (2015); Signe Parkins & Drawings (2015)

Eventet er gratis og der vil være mulighed for at købe kaffe/sodavand/øl i LYNfabrikkens bar.

Vi kan på det varmeste anbefale at kigge på de ovenstående udgivelser, men det er på ingen måde nødvendigt for at deltage i eventet.

Der vil være mulighed for at købe bøger af forfatterne efter eventet.

Billede:
@signeparkins 19. oktober 2017

View Event →
LIPS på LYN
Aug
22
8:00 PM20:00

LIPS på LYN

Entré: 30 kroner (i døren, kontant eller mobilepay)
www.lips.dk

Caspar Eric, f. 9. maj 1987, uddannet magister i litteraturvidenskab fra Københavns Universitet.
Debuterede i 2014 som forfatter med poesi-udgivelsen 7/11. Med hans egne ord er det en bog om at være ung i 2014, om popsamfundet og angsten for at blive outdated. I 2015 udgav Caspar Eric langdigtet NIKE. Her var udgangspunktet Caspar Eric egen cerebrale Parese (spastisk lammelse), og han reflekterede over hvilken betydning det har at leve med et handicap i et samfund som vores.
Januar 2017 udgav han digtsamlingen, AVATAR - hvori de otte digte eller suiter er baseret på forskellige tekster, udsagn eller kunstværker af og om unge mænd, der har begået selvmord, og som tematiserer melankoli, kapitalisme, kravet om det gode liv og selvmordet.
Til oplæsningen på LYNfabrikken er Caspar Eric aktuel med sin fjerde digtsamling, ALT HVAD DU EJER.

Olga Ravn, født 1986, er uddannet fra Forfatterskolen og debuterede med digtsamlingen JEG ÆDER MIG SELV SOM LYNG i 2012, som hun også blev præmieret af Statens Kunstfond for. I 2014 udgav og trykte Olga Ravn selv chapbogen MEAN GIRL, som udkom på i et ganske eksklusivt oplag på 250 eksemplarer. Året efter havde Olga Ravn sin romandebut med spøgelseshistorien CELESTINE på Gyldendal.
I 2016 udgav hun digtsamlingen DEN HVIDE ROSE.
Lige nu er hun aktuel med den futuristiske arbejdspladsroman DE ANSATTE.

Pejk Malinovski, født 1976, dimitterede fra Forfatterskolen i 1998, og udkom i 2016 med digtsamlingen DIGTERNE på Gyldendal. DIGTERNE er klog og finurlig lyrik om digtere som sufidigteren og selvindsigtsdigteren.
Pejk Malinovski er medstifter af det digitale magasin Third Ear, som producerer lydture for litteraturfestivalen Louisiana Literature. Pejk Malinovski fungerer også som oversætter og har oversat værker af bl.a. Frank O’Hara og Anne Carson.

View Event →
YOGA på toppen af LYNFABRIKKEN
Aug
31
8:00 AM08:00

YOGA på toppen af LYNFABRIKKEN

Det er sommer og det betyder YOGA på toppen af LYNFABRIKKEN.

Det er fuldstændig underordnet om du kan nå dine tæer i forvejen, det er ikke det det handler om! Det er yoga for ALLE der har lyst til at mødes på tagterrassen og starte dagen sammen med yoga under åben himmel.

Selve indholdet på yogaklasserne vil variere fra gang til gang og tilrettelægges efter dem der deltager. Du kan dog forvente simple åndedrætsøvelser, forskellige yogastillinger med henblik på at vække kroppen og et par minutters liggende eller siddende meditation som afslutning.

Efterfølgende er der mulighed for at blive og hygge i cafeen, hvor der sælges både mad og drikkevarer.

DET PRAKTISKE:
Medbring din egen yogamåtte og et tæppe.

Prisen er 50 kr. du enten betaler direkte til Janni via Mobile Pay
(+45 31663103) eller kontant på dagen.

Disse torsdage er FOR ALLE der har lyst til at være med.

I tilfælde af regn aflyser vi. Følg med her på Facebook eller forhåndstilmeld dig ved at sende en sms (31663103) til Janni, så er der sms-service i tilfælde af aflysning.

View Event →
YOGA på toppen af LYNFABRIKKEN
Aug
17
8:00 AM08:00

YOGA på toppen af LYNFABRIKKEN

Det er sommer og det betyder YOGA på toppen af LYNFABRIKKEN.

Det er fuldstændig underordnet om du kan nå dine tæer i forvejen, det er ikke det det handler om! Det er yoga for ALLE der har lyst til at mødes på tagterrassen og starte dagen sammen med yoga under åben himmel.

Selve indholdet på yogaklasserne vil variere fra gang til gang og tilrettelægges efter dem der deltager. Du kan dog forvente simple åndedrætsøvelser, forskellige yogastillinger med henblik på at vække kroppen og et par minutters liggende eller siddende meditation som afslutning.

Efterfølgende er der mulighed for at blive og hygge i cafeen, hvor der sælges både mad og drikkevarer.

DET PRAKTISKE:
Medbring din egen yogamåtte og et tæppe.

Prisen er 50 kr. du enten betaler direkte til Janni via Mobile Pay
(+45 31663103) eller kontant på dagen.

Disse torsdage er FOR ALLE der har lyst til at være med.

I tilfælde af regn aflyser vi. Følg med her på Facebook eller forhåndstilmeld dig ved at sende en sms (31663103) til Janni, så er der sms-service i tilfælde af aflysning.

View Event →
YOGA på toppen af LYNfabrikken
Aug
10
8:00 AM08:00

YOGA på toppen af LYNfabrikken

Det er sommer og det betyder YOGA på toppen af LYNFABRIKKEN.

Det er fuldstændig underordnet om du kan nå dine tæer i forvejen, det er ikke det det handler om! Det er yoga for ALLE der har lyst til at mødes på tagterrassen og starte dagen sammen med yoga under åben himmel.

Selve indholdet på yogaklasserne vil variere fra gang til gang og tilrettelægges efter dem der deltager. Du kan dog forvente simple åndedrætsøvelser, forskellige yogastillinger med henblik på at vække kroppen og et par minutters liggende eller siddende meditation som afslutning.

Efterfølgende er der mulighed for at blive og hygge i cafeen, hvor der sælges både mad og drikkevarer.

DET PRAKTISKE:
Medbring din egen yogamåtte og et tæppe.

Prisen er 50 kr. du enten betaler direkte til Janni via Mobile Pay
(+45 31663103) eller kontant på dagen.

Disse torsdage er FOR ALLE der har lyst til at være med.

I tilfælde af regn aflyser vi. Følg med her på Facebook eller forhåndstilmeld dig ved at sende en sms (31663103) til Janni, så er der sms-service i tilfælde af aflysning.

View Event →